Набряки ніг у літніх людей

Набряки ніг у літніх людей

Причини виникнення набряклості ніг в літньому віці

Набряк ніг у літніх людей з’являється через патологій в системах внутрішніх органів, невідповідною можливостям організму фізичного навантаження, хронічних хвороб, зношування організму. Найчастішою причиною є неполадки з серцево-судинною системою. Через неправильне кровообігу в ногах з’являється варикоз, тромбоз. Патологія виникає в області ступень і голеностопа. Набряки на ногах у літніх виникають внаслідок серцевої недостатності, порушення обмінних процесів в клітинах. Накопичення світовим співтовариством рідини через збої роботи нирок також приносить дискомфорт в ногах. У жінок часто трапляються набряки ніг в літньому віці через цукрового діабету. Причиною буває травма, при якій пошкоджуються капіляри. Ноги страждають від неправильного харчування, зайвої ваги, коли зношені м’язові волокна відмовляються приймати навантаження. Побічні дії застосування деяких медпрепаратів також є відповіддю на питання, від чого набрякають ноги у літніх людей.

Лікування набряклості медичними та нетрадиційними методами

Усунення хвороб може бути місцевим і комплексним. До з’ясування причин зняти дискомфорт допоможе локальне лікування: застосування протизапальних мазей або гелів з гепарином або кінським каштаном, кремнієвих голок, одягу з компресійним ефектом. Спеціальні шкарпетки, панчохи або колготи дають ногам більше відпочинку.

Лікуючий ефект дає комплексне усунення набряклості. Лікар за допомогою терапії лікує основну хворобу. Якщо у людини є хронічні недуги, важливо підтримувати їх на стадії ремісії. Корисно переглянути спосіб життя, щоб зрозуміти, як лікувати набряк ніг у літніх. Не потрібно надмірно напружуватися, але не варто забувати про корисної фізкультури і масажі ніг. Правильний раціон допоможе усунути втому: організм не буде перевантажений солоними, жирними, копченими продуктами. Психоемоційний стан також повинні бути стабільним і сприятливим. Відпочинок потрібно чергувати з активністю.

Набряки ніг у літніх людей усуваються домашніми способами. Одним з найбільш дієвих визнаний кінський каштан. Плоди потрібно подрібнити, залити водою на 10 діб. Настоянка приймається по 10 крапель щодня кілька разів. Порушену роботу нирок усуне морс, чай, кавуни або дині. Примі контрастних ванн для ніг також усуває набряк, особливо якщо перед цим було фізична перевтома. Масаж за допомогою оливкового масла до повного вбирання щовечора впорається з набряком. Усунути причини набряку допоможуть фахівці пансіонату “Милий дім“, які надають висококваліфіковані медичні послуги.

Будинок пристарілих в Мозирі – https://www.dom-prestarelih.com.ua/ua/dom-prestarelyh-v-mozyre/

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК





    Дізнатися вартість проживання
    Перевезення хворих
    Замовити дзвінок
    Знижки
    Згорнути